DUDAK DOLGUSU

DUDAK DOLGUSU

Dudak, çekiciliğin sembolü olarak kabul edilir. Bu nedenle dudağın şekli, rengi, dolgunluğu ve konturu bir çok kişi çok önemlidir. Bu nedenle üzerinde titizlikle durularak, kişinin istekleri anlaşılmaya çalışılarak yaklaşılmalıdır.

Dudak estetiğinde dolgular

En çok talep gören dolgu işlemlerinden biridir. Uygulama dudağın hangi bölgesinin ne kadar dolguya ihtiyacı olduğuna dikkat edilerek yapılmalıdır. Genellikle alt ve üst dudağı dikey olarak 3 eşit parçaya bölecek şekilde çizgi çekilip incelenir, buna göre yapılacak müdahaleye karar verilir. İdeal gülümsemede üst dudağın, kesici dişlerin yaklaşık 3 mm ini gösterebilmesi gerekir. Bu nedenle dudağı yapay bir şekilde fazla şişirmek estetik olarak kötü sonuçlara neden olabilir. Hyaluronik asit içerikli dolgular kullanılır. Zamanla kullanılan ürünün kovalent bağ miktarına göre erir. Kalıcı dolgu tercih edilmez.

Dudağa yağ veya fasya gibi vücudun kendi dokusundan yapılan uygulamalar

Vücudun kendinden alınan yağ veya kasları örten zar (fasya) dudak büyütmede kullanılabilir. Bu dokular vücudun karın ve şakak bölgesi gibi yerlerinden alınarak dudağın görünmeyen iç kısmından içeriye yerleştirilir. Büyük çoğunluğu kalıcıdır, ancak bir miktar erime yine görülebilir. Vücudun kendi dokusu olduğundan allerjik reaksiyon yapmaz. Lokal anestetezi veya sedasyon ve lokal anestezi ile yapılabilir.

Dudak iç kısmından yapılan cerrahiyle dudak büyütme

Dudağın mukoza ıslak kısmından yapılan bir doku ilerletmesi (M plasti) ile dudağı büyütmek mümkündür. Kalıcı bir yöntemdir. Erken dönemde dudakta bir miktar sertlik yapabilir. Ancak bu geçer.

Saç mezoterapisi, saç büyümesini teşvik etmek ve saç dökülmesini durdurmak için saç derisine vitaminler, besinler ve diğer aktif bileşenlerden oluşan bir karışımın enjekte edilmesini içeren kozmetik bir işlemdir.
Saç mezoterapisi cildin orta tabakası olan mezoderm içine besleyici maddelerin enjekte edilmesidir. Bu maddeler, kan dolaşımını artırarak, saç köklerini besleyerek ve kollajen ve elastin üretimini uyarıp, saç büyümesini teşvik etmeyi ve saç dökülmesini azaltmayı amaçlar.
Çoğu hasta yalnızca küçük bir rahatsızlık hisseder. Enjeksiyonlar sırasında hafif bir batma veya yanma hissi olabilir, ancak rahatsızlığı azaltmak için topikal anestezikler kullanılabilir.
Saç mezoterapisi için seans sayısı hastanın ihtiyaçlarına bağlıdır, ancak genellikle hastaların sonuçları görmek için 2-3 hafta arayla, 4 ile 10 seansa ihtiyacı vardır.
  • Saç mezoterapisinin tipik yan etkilerin genellikle önemsiz rahatsızlıklardır ve enjeksiyon bölgesinde morarma, şişme veya hassasiyeti içerebilmektedir. Nadir görülmelerine rağmen ciddi yan etkiler arasında enfeksiyonlar veya alerjik reaksiyonlar bulunabilir.
  •  
Bireysel sonuçlar farklı olabilir. Bazıları için yalnızca birkaç haftalık tutarlı bir terapi gerektirebilirken, diğerleri için birkaç ay sürebilir.
 
Belirli sistemik tıbbi rahatsızlıkları olan, alerjisi olanlar, hamile veya emziren kişiler saç mezoterapisi için uygun adaylar olmayabilir. Özel öneriler için daima bir sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun.